Chokladkakor med valnötter, russin och mycket choklad.
Kakorna gör väl värda namnet.
Ingredienser
150 g smör
150 g mörk choklad
1 3/4 dl farinsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
50 g delade valnötter
60 g russin
50 g hackad mjölkchoklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en 20x20 cm form med olja och täck bottnen medsmörpapper.
- Smält smöret och den mörka chokladen över ett vattenbad och rör om tills blandningen är jämn. Ta av från plattan och låt svalna.
- Häll i socker, rör om tills det löst sig och vispa i äggen och vaniljsocker. Vänd ner mjölet, kakaon, valnötter, russin och chokladen och häll alltsammans i formen.
- Grädda i ugnen i 35-40 minuter.
- Låt kakan svalna i formen, ta ur den ur formen och skär den i kvadrater.
Liknande recept
Kommentarer (0)