Välfyllda chokladkakor

Serverar: 16 portioner

Chokladkakor med valnötter, russin och mycket choklad. Kakorna gör väl värda namnet.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 1 3/4 dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 50 g delade valnötter
  • 60 g russin
  • 50 g hackad mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj en 20x20 cm form med olja och täck bottnen medsmörpapper.
    3. Smält smöret och den mörka chokladen över ett vattenbad och rör om tills blandningen är jämn. Ta av från plattan och låt svalna.
    4. Häll i socker, rör om tills det löst sig och vispa i äggen och vaniljsocker. Vänd ner mjölet, kakaon, valnötter, russin och chokladen och häll alltsammans i formen.
    5. Grädda i ugnen i 35-40 minuter.
    6. Låt kakan svalna i formen, ta ur den ur formen och skär den i kvadrater.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben