Den här kakan har mycket smak utan att vara alltför söt eller mäktig. Dubbelsats till stor långpanna, om du vill göra stor sats av denna kakan.
Ingredienser
Ca 4 1/4 dl Extra Fint mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
1/2 tsk riven muskot
3 stora ägg
2 dl ljust muscovadosocker
1 3/4 solrosolja
5 mellanstora (300 g) morötter
50 g pekannöter
Mascarponekräm med citron
200 g mascarponeost
Ca 3/4 dl (50 g) siktat florsocker
1 msk citronsaft
Extra nötter till garnering
Instruktioner
- Sikta mjöl, bakpulver, kanel, ingefära, muskot och socker i en stor skål. Gör en fördjupningen i mitten.
- Vispa samman ägg och olja i en skål och häll blandningen i fördjupningen i de torra ingredienserna. Blanda noga med en träsked och rör därefter ned de rivna morötterna och nötterna.
- Häll smeten i formen och jämna till. Grädda i 180 grader varm ugn i 45-55 minuter. Pröva med en provsticka i den tjockaste delen av kakan - stickan ska vara torr när den tas ur. Låt svalna i 15 minuter och stjälp upp kakan på galler för att kallna helt.
- Rör samman mascarponeost och florsocker till toppingen och tillsätt citronsaften.
- Garnera kakan med en del av toppingen och strö över nötterna. Servera resten av krämen till.
Liknande recept
Kommentarer (0)