Världens bästa pizzadeg

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Detta receptet har jag fått av min farmor ( 80 år!!) och det liknar sconesdeg.... blir helt perfekt till pizza, lite småknaprigt men ändå mäktigt och matigt!

Ingredienser

  • Till en hel braspanna
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 9 msk matolja
  • 2,6 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Mät upp mjölet, salta, bakpulvra i en seperat bunke och blanda runt. Blanda mjölk och olja tillsammans i en bunke och fyll sen succesivt på med mjölblandningen.
    2. När du knådat klart så kavla ut degen, direkt på smörad plåt eller på ett bord.
    3. Sedan är det bara dax för garnering. Vi brukar ha Heintz ketchup i botten, strimlad kassler el. skinka, riven ost och ananas. Samt rikligt med oregano.
    4. In i ugnen 225 grader i ca 20 minuter...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben