Världens bästa svamppasta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Jag har lovat jättelänge att jag ska publicera detta recept någonstans, men det har liksom bara inte blivit av. Man man brukar jag säga att den som väntar på något gott. Portabello, champinjoner, skogschampinjoner, kantareller är heta tips på svamp att använda sig av. Önskar verkligen att jag hade en bild, men denna rätt brukar ta slut så fort den kommer ut ur ugnen!

Ingredienser

  • 500 g valfri blandand svamp. (Portabello, champinjoner, skogschampinjoner, kantareller är heta tips.)
  • 500 g cannellonipasta - alternativt annan stor pasta
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk mjöl (idealmjöl funkar bra, då kan man dosera lite allt eftersom)
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Färsk persilja - grovt hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Dela svampen i ganska stora bitar. Smält smöret och låt tystna, bryn svampen lite lätt och vrid sedan ner temperaturen, strö över hälften av persiljan, salta och peppra en aning och låt det hela stå och sjuda lite under lock. Koka pastan. Värm mjölken och rör i mjölet, låt småputtra tills konsistensen blir lagom. Så som sås brukar vara.
    2. Häll över pastan i en ugnsfast form, lägg över svampen ovanpå pastan och häll sedan över såsen. Fördela så att det blir jämt. Strö över den rivna osten och det sista av persiljan. Ställ in formen i ugnen och gratinera i 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nibarius 12 september 2011

    Jättegott, tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben