Världens bästa tårta

Serverar: 6-8 portioner

Världens bästa tårta

Ingredienser

  • 1½ dl sötmandel, 100 g
  • 4 äggvitor
  • 1½ dl strösocker
  • Smör eller margarin till plåten
  • Mjöl till plåten
  • Smörkräm
  • 4 äggulor
  • Knappt 1 1/4 dl strösocker, 100 g
  • 1 dl kaffegrädde
  • 150 g smör eller margarin
  • Garnering
  • 3/4 dl sötmandel
  • Instruktioner

    1. Mal mandeln till bottnarna i mandelkvarn. Piska äggvitorna till mycket hårt skum. Blanda ner socker och mandel.
    2. Smörj och mjöla en plåt, rita två ringar i mjölet med en desserttallrik som mall, bred ut mandelsmeten över rundlarna, grädda dem i 175 grader ca 15 minuter eller tills de tar färg. Lossa bottnarna från plåten när de svalnat något.
    3. Vispa äggulorna med sockret direkt i tjockbottnad kastrull, tillsätt grädden. Sjud ingredienserna under vispning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt krämen svalna. Rör matfettet poröst och arbeta ner det i krämen, lite i sänder, under kraftig omrörning. Ställ in krämen i kylen tills den ska användas.
    4. Skålla, skala och skär mandeln till garneringen i strimlor. Bred ut den på folie. Sätt in den i ugnen i eftervärmen efter tårtbottnarna. Låt strimlorna bli ljusbruna.
    5. Bred ut hälften av krämen mellan bottnarna och resten ovanpå tårtan. Stick ner lätt med mandelstrimlor i krämen. Bjud tårtan sedan den stått minst 6 timmar i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Picknick
    Ett av alla sommarens nöjen är att kunna äta sin lunch eller middag ut...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben