Världens största pepparkaka

Ser ut som en limpa vilken som helst. Men ack så fel och oj så god.

Ingredienser

  • 2,1 l mjöl
  • 300 g socker
  • 500 g mörk sirap
  • 125 g smör
  • 7 ½ dl filmjölk
  • 3 tsk bikarbonat
  • 1 msk kanel
  • 1 msk ingefära
  • Instruktioner

    1. Smör, sirap och socker kokas upp. Låt svalna.
    2. Häll fil och uppkoket över de torra ingredienserna och arbeta samman smeten.
    3. Fördela smeten i en smord långpanna och grädda den i 175 grader i 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LillLena 1 juli 2009

    Detta bröd blir onödigt sött. Jag brukar minska socker eller siraps mängen efter samvete. Det blir lika bra om den inte är fult så söt. Ett tips till är att inte snåla med kanelen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben