Värmande köttfärssoppa

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 20 minuter

Snabb och god vid den här kalla årstiden.

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 400 g nötfärs
  • 1-2 rivna morötter
  • 400 g kidneybönor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 500 g krossade/passerade tomater
  • 8 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Spiskummin
  • Cayennepeppar
  • Chillipulver
  • Till servering
  • 3 dl gräddfil
  • Bröd (t.ex. bröd för rosten som också är ett av mina recept)
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka den gula löken och vitlöklen. Fräs i olja tills den gula löken blivit genomskinlig.
    2. Tilsätt nötfärsen och de rivna morötterna.
    3. Krydda med rekommenderade kryddor men ta hellre lite för lite än för mkt, du kan alltid krydda mer senare.
    4. Häll i tomatpurén och kidneybönorna.
    5. Tillsätt buljongtärningen, de krossade tomaterna och vattnet.
    6. Låt koka upp i 5-10 minuter och smaka sedan av. Behövs ytterliggare kryddning så gör du detta nu.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben