Västerbottengratinerad Potatis

Serverar: 4 portioner

Passar utmärkt till både kött, fågel och vilt.

Ingredienser

  • 12-15 potatisar
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 3 dl grädde
  • 1 ½ dl riven Västerbottenost
  • Instruktioner

    1. Koka och pressa potatisen direkt ner i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. 2. Vispa grädde lätt och fördela över potatisen. Stick hål i potatisbädden med baksidan av en träsked eller liknande. Detta för att grädde och ost ska kunna sjunka ner i potatisbädden. 3. Täck med riven Västerbottenost och grädda i 7-8 min i 175 graders ugn. Potatisen skall vara vackert gyllenbrun.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben