Västerbottenostöverbakad lax med dillpotatis och romsås

Serverar: 4 portioner

Spännande smakkombination

Ingredienser

  • 500-600 g laxfilé, skinnfri (mittbiten eller 4 port.bitar)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 125 g Västerbottenost
  • 1-2 äggulor
  • 1-2 msk ströbröd
  • Dillpotatis
  • 600 g färskpotatis
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl hackad dill
  • 125 g sockerärter
  • Gourmetsalt
  • Romsås
  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • 100 g röd stenbitsrom
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär laxen i 4 portionsbitar och lägg i smord ugnsfast form. Riv osten grovt och blanda med äggula. Salta och peppra laxen. Fördela ostblandningen på laxen och häll över ströbröd. Grädda i 8-10 minuter tills täcket fått fin färg.
    2. Dillpotatis: Borsta potatisen och koka den i saltat vatten. Skölj och halvera sockerärterna. Förväll dem lätt i saltat vatten. Häll av kokvattnet på potatisen och blanda olivolja, hackad dill och sockerärter med den varma potatisen. Strö över gourmetsalt strax före serveringen.
    3. Romsås: Blanda crème fraiche med stenbitsrom och smaksätt med lite svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ceciliaw 26 juni 2009

    Fantastiskt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben