Västerbottenosttårta med kallskuret samt korntunnbröd

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 dag

Något nytt som säkert är gott.

Ingredienser

  • 400 g riven Västerbottenost
  • 200 g crème fraiche
  • 4½ dl mjölk
  • 4 dl grädde
  • 10 st gelatinblad
  • 150 g korntunnbröd
  • 100 g smör
  • 10 st små tomater, färska
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    1. Förbered en tårtform med måttet som är 21 cm i diameter samt 5 cm hög, plasta botten med plastfilm eller använd en pajform med samma mått. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
    2. Smält smöret, mixa sönder tunnbrödet. Blanda ihop smöret samt tunnbrödet samt ½ dl mjölk.
    3. Täck botten på formen med brödmassan. Koka upp mjölk samt grädde, ta i den rivna Västerbottenosten mixa blandningen slät, tillsätt crème fraiche. Tillsätt gelatinbladen i den varma ostblandningen, smaka av med salt.
    4. Sila massan och håll den i formen, ställ kallt i kyl i ett dygn. Dekorera med tomater samt örter.
    5. Servera kallskuret till, te x gravlax, salami m m. Ta det du tycker om.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pleje 28 november 2011

    Det låter gott, kanske passande till julbordet i Bastuträsk. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben