Västerbottenpaj med kantareller

Serverar: 4 portioner

En god paj som passar till buffén eller kräftskivan.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl, ca 180 g
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 1 knippa persilja
  • 200 g kantareller
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 3 ägg
  • 150 g riven västerbottenost
  • 3 dl grädde
  • Malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare.
    3. Kavla ut degen tunt och klä en pajform med löstagbara kanter, ca 23 cm i diameter.
    4. Ställ i frysen ca 15 minuter.
    5. Förgrädda pajskalet i 200° i 5 minuter.
    6. Hacka persiljan och lägg i mitten på det förgräddade pajskalet.
    7. Hacka kantarellerna grovt och fräs dem mjuka i smör i en stekpanna.
    8. Krydda med salt och peppar.
    9. Låt kantarellerna svalna något och fördela ovanpå persiljan.
    10. Blanda äggen med västerbottenosten och grädden.
    11. Krydda blandningen med malen svartpeppar.
    12. Häll blandningen försiktigt över kantarellerna.
    13. Grädda pajen i ugnen i 175° i ca 40 minuter.
    14. Låt pajen svalna till ljummen eller rumstemperatur.
    15. Skär i tårtbitar och servera med sallad.
    16. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    inkabo 1 januari 2011

    Tack för receptet, vi åt bl a denna i går på nyårsafton, den var jättegod:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben