Västergyllen (råriven äppelpaj)

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Älskar denna äppelpaj som mamma ofta gör! En variant med rivna äpplen istället och enkel att göra!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 200 g vetemjöl , ca 3½ dl
  • 100 g strösocker , ca 11/4 dl
  • 3 tsk bakpulver
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 4 rårivna äpplen
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Hacka matfettet för hand el. i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta hastigt samman degen. Tryck ut drygt hälften av degen i en smord, rund ugnssäker form 20-22cm i diameter. Bred ut de rårivna äpplena i formen. Täck med resten av degen utkavlat till ett lock. Nagga och tryck till kanterna.
    2. Sätt in den och grädda i nedersta delen av ugnen i 175 grader i ca 30 min.
    3. När den har svalnat något så sikta florsocker över den.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (7)

    mikaoman 5 september 2008

    Hur länge ska pajen vara i ugnen???

    epi 7 september 2008

    Den var jätte god enligt familjen. La fram recepet i morse för svärmor skulle komma på besök. Sonen baka och det blev en kanon fin kaka. Ögat ska njuta också tycker jag. Svärmor tyckte den var kanon god för hon tål inte kanel och äntligen en kaka utan. Nu när jag komhem är det en liten kant kvar. Bra betyg

    piitu 13 oktober 2008

    Den här var jätte god paj. Jag gjorde inte lock på, sätte remsor ist. Vacker och god!!

    piitu 13 oktober 2008

    Glömde ge betyg. Klar 5;a hos oss!!

    maneten 18 september 2009

    Hej! En god paj som också gick hem hos gästerna

    PethraD 14 november 2009

    Den godaste av de varianter som ligger ute på matklubben. Rekommenderar dock att tillsätta 1 tsk vaniljsocker i degen. Saftig och supergod äppelkaka!

    tycons 15 april 2010

    Kanonbra paj, även jag hade 1tsk vaniljsocker i. Även kanel på äpplena.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben