Våffelstrutar

Serverar: 9 portioner

Passar både som dessert och kaffebröd

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk strösocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1/4 krm salt
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • 3½ dl mjölk
  • ½ dl flytande margarin
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 dl bär, t ex blåbär och hallon
  • Eventuellt socker efter smak
  • Instruktioner

    1. Mät upp vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt i en bunke.
    2. Vispa samman äggulorna med mjölken och maragarinet.
    3. Häll mjölk- och äggsmeten över mjölblandningen och rör till en klimpfri smet.
    4. Vispa äggvitorna till skum och vänd ner i smeten.
    5. Värm våffeljärnet och pensla järnet till första laggen med lite fett. Grädda smeten och beräkna 1 dl till varje lagg.
    6. Fyllning: Vispa grädden, blanda med yoghurten och tillsätt bären.
    7. Lägg ett par matskedar yoghurtgrädde på varje våffla och rulla till en strut. Fäst eventuellt samman med tandpetare och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben