Våffelstrutar
Serverar:
9 portioner
Passar både som dessert och kaffebröd
Ingredienser
4 dl vetemjöl
2 tsk strösocker
1½ tsk bakpulver
1/4 krm salt
3 äggulor
3 äggvitor
3½ dl mjölk
½ dl flytande margarin
Fyllning
2 dl vispgrädde
2 dl matlagningsyoghurt
2 dl bär, t ex blåbär och hallon
Eventuellt socker efter smak
Instruktioner
Mät upp vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt i en bunke.
Vispa samman äggulorna med mjölken och maragarinet.
Häll mjölk- och äggsmeten över mjölblandningen och rör till en klimpfri smet.
Vispa äggvitorna till skum och vänd ner i smeten.
Värm våffeljärnet och pensla järnet till första laggen med lite fett. Grädda smeten och beräkna 1 dl till varje lagg.
Fyllning: Vispa grädden, blanda med yoghurten och tillsätt bären.
Lägg ett par matskedar yoghurtgrädde på varje våffla och rulla till en strut. Fäst eventuellt samman med tandpetare och servera.
Liknande recept
Gräddkolastrutar med mums
15 min
6
Lingonstrutar
6-8
Hasselnötsglass
6
Oreo chokladsorbet
4
4
1
Kokosglass med maräng och riven kokos
1
Lakrits- och kolaglass
8
Smal melonglass
4
Salt chokladglass
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!