Söt kola och salt, knastrig lakrits i krämig glass blir helt klart en höjdare! Enkel och samtidigt lyxig dessert att ha på lut i frysen.
Denna typ av glass kallas semifreddo och ska ätas nygjord eller halvtinad. Kan göras i en massa olika smaker och är perfekt om man inte har en glassmaskin.
Ingredienser
3 ägg
1 dl socker
5 dl vispgrädde
1 dl kolasås, hemmagjord eller köpt
150 g turkisk pepparkarameller
Servering
Våffelstrutar
Kolasås
Krossade turkisk pepparkarameller
Instruktioner
- Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitan med ca 1 msk av sockret till ett fast skum. Vispa äggulan porös med resten av sockret. Vispa grädden fluffig. Mixa de hårda karamellerna till ett grovt pulver.
- Rör försiktigt ihop äggulan med grädden. Vänd försiktigt ner lakrits och kolasås och rör ett varv till. Vänd ner äggvitan. När smeten är jämn, häll i en plastlåda. Frys i minst 3 timmar.
- Servera glassen i våffelstrutar eller skålar och ringla över lite kolasås och strö över krossade karameller.
Liknande recept
Kommentarer (0)