Lakrits- och kolaglass

Serverar: 8 portioner

Söt kola och salt, knastrig lakrits i krämig glass blir helt klart en höjdare! Enkel och samtidigt lyxig dessert att ha på lut i frysen. Denna typ av glass kallas semifreddo och ska ätas nygjord eller halvtinad. Kan göras i en massa olika smaker och är perfekt om man inte har en glassmaskin.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl kolasås, hemmagjord eller köpt
  • 150 g turkisk pepparkarameller
  • Servering
  • Våffelstrutar
  • Kolasås
  • Krossade turkisk pepparkarameller
  • Instruktioner

    1. Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitan med ca 1 msk av sockret till ett fast skum. Vispa äggulan porös med resten av sockret. Vispa grädden fluffig. Mixa de hårda karamellerna till ett grovt pulver.
    2. Rör försiktigt ihop äggulan med grädden. Vänd försiktigt ner lakrits och kolasås och rör ett varv till. Vänd ner äggvitan. När smeten är jämn, häll i en plastlåda. Frys i minst 3 timmar.
    3. Servera glassen i våffelstrutar eller skålar och ringla över lite kolasås och strö över krossade karameller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben