Frasiga jättegoda våfflor med lite fett.
Kan göras nyttigare genom att byta ut en del av mjölet mot havregryn - Passar då kanonbra som mellanmål.
Ingredienser
2 ägg
2 1/2 dl mjölk
2 msk margarin
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Vispa samman äggulor och mjölk.
Rör ner mjölet blandat med bakpulver.
Tillsätt det smälta margarinet.
Vispa äggvitorna hårt och blanda dem försiktigt ner i smeten.
- Om du vill ha nyttigare våfflor kan du byta ut 1/2 dl av vetemjölet till havregryn istället.
- Grädda i våffeljärn ca 1 1/2 minut.
- Servera med sylt och glass eller vispad grädde
- LYCKA TILL!
Liknande recept
Kommentarer (4)
de var jätte goda våfflorna även att det var mindre fett. Skriv i gästboken hos Emma_G - Skicka meddelande
Goda våfflor ungarna favo
Supergoda!! Vi hade våfflor på min dotters 1-års kalas och de uppskattades av både stors och små! :) Vi lade dock märke till att krispigheten beror mycket på järnet, vi använde två dubbeljärn och det ena gav perfekta våfflor och det andra järnet levererade llte sumpigare... trots att det var samma smet! Men våfflorna var goda oavsett :D Stort tack!
Dessa blev jättebra. Tack för ett bra recept. Receptet kommer att användas många gånger. Blir en femma i betyg. Lena