Våfflor (äggvåfflor)

Serverar: 6 portioner

Frasiga jättegoda våfflor med lite fett. Kan göras nyttigare genom att byta ut en del av mjölet mot havregryn - Passar då kanonbra som mellanmål.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 msk margarin
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Vispa samman äggulor och mjölk. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Tillsätt det smälta margarinet. Vispa äggvitorna hårt och blanda dem försiktigt ner i smeten.
    2. Om du vill ha nyttigare våfflor kan du byta ut 1/2 dl av vetemjölet till havregryn istället.
    3. Grädda i våffeljärn ca 1 1/2 minut.
    4. Servera med sylt och glass eller vispad grädde
    5. LYCKA TILL!

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    LEDIVO 24 januari 2009

    de var jätte goda våfflorna även att det var mindre fett. Skriv i gästboken hos Emma_G - Skicka meddelande

    hadinge 28 maj 2009

    Goda våfflor ungarna favo

    fissa 12 februari 2010

    Supergoda!! Vi hade våfflor på min dotters 1-års kalas och de uppskattades av både stors och små! :) Vi lade dock märke till att krispigheten beror mycket på järnet, vi använde två dubbeljärn och det ena gav perfekta våfflor och det andra järnet levererade llte sumpigare... trots att det var samma smet! Men våfflorna var goda oavsett :D Stort tack!

    lena4 25 mars 2010

    Dessa blev jättebra. Tack för ett bra recept. Receptet kommer att användas många gånger. Blir en femma i betyg. Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben