Våfflor med bär och yoghurtgrädde

Serverar: 4-6 portioner

Har ej testat

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 msk fruktsocker
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl siktat speltvetemjöl (dinkelmjöl)
  • 1 msk smör och rypsolja
  • 1 ½ dl filmjölk
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl vatten
  • Yoghurtgrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl tjock grekisk yoghurt
  • 2 dl hallon, jordgubbar
  • 1 msk fruktsocker (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienser och låt smeten vila i 30 minuter. Späd eventuellt med lite mer vatten ifall smeten känns för tjock.
    2. Grädda i våffeljärn och pensla eventuellt på lite extra smör och rypsolja på järnet mellan laggarna. Vispa grädden och blanda med yoghurt och bär. Tillsätt eventuellt lite fruktsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben