Våfflor med kaffesås

Serverar: 4 portioner

Prova våfflor med kaffesås som passar fint till eftermiddagsfikat.

Ingredienser

  • Våfflor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 msk Dansukker vaniljsocker fairtrade
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • Smör eller margarin till gräddning
  • Kaffesås
  • 2 dl Dansukker mörk sirap
  • 1 dl starkt kaffe
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Kaffesås: Börja med såsen. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka tills det är en tjock, simmig sås. Ställ åt sidan och gör i ordning våfflorna.
    2. Våfflor: Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt vattnet och vispa tills det är en slät smet. Vispa grädden fast i en annan skål. Vänd ner grädden i smeten. Värm våffeljärnet och pensla det med matfett. Häll på ca 1 dl smet och grädda våfflorna gyllengula.
    3. Lägg på galler så att de inte mjuknar. Servera våfflorna med såsen och eventuellt med en klick grädde eller glass, blåbär, jordgubbar...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben