Våfflor på Ginovis

Lite annorlunda tillbehör till våfflor. Receptet ger 4 våfflor.

Ingredienser

  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smält smör eller 1/2 dl smör-&rapsolja
  • Tillbehör
  • 2 kiwi
  • 1 banan
  • 250 g jordgubbar
  • 50 g vit choklad
  • 2 dl Arla Köket Kesella kvarg, vanilj
  • Instruktioner

    Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vattnet. Vispa till en jämn smet. Tillsätt mjölken och det avsvalnade smöret. Ställ smeten åt sidan. Skala banan och kiwi. Skär kiwin i bitar och bananen i skivor. Dela jordgubbarna. Riv chokladen grovt. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna. Lägg upp dem på galler. Strö choklad på de varma nygräddade våfflorna. Lägg på frukten och servera med kvarg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben