Vallmoswirls med hallon

Serverar: 4 portioner

En fantastiskt vacker och smarrig dessert som går utmärkt att förbereda. Varva hallon, vallmomuffins och mascarpone.

Ingredienser

  • Skal och saft av 1 citron
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/4 dl créme fraiche
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 3/4 dl vallmofrön
  • Fyllning
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk florsocker
  • Rivet skal och 1 msk saft från 1 citron
  • 125 g hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ muffinsformarna i en muffinsform eller direkt på en ugnsplåt. Skrubba citronen i hett vatten och riv skalet.
    2. Vispa ägg ochsocker vitt och pösigt, rör ner smör, citronsaft, citronskal och créme fraiche. Blanda mjöl, bakpulver och vallmofrö i en separat skål. Blanda ihop allt och fördela i formarna. Grädda i 15 minuter.
    3. Ta fram 4 lagom breda glas. Rör ihop mascarpone, florsocker och citronsaft. Dela 4 muffins i 3 delar vardera och lägg en underhalva i varje glas. Fördela hälften av mascarponeblandningen i glasen och lägg därefter i några hallon.
    4. Upprepa med mittenbiten av muffinsen och resten av mascarponebladningen och hallonen. Lägg på muffinsdelarna. Skrubba en citron, riv skalet och strö det på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben