Valnöt och chokladpaj

Serverar: 10 portioner

Krämig och knaprig paj med rik chokladsmak. Perfekt att servera med en gräddklick.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 4 dl valnötter
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 krm salt
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 3 msk kakao
  • 100 g smör
  • Servering
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en form med löstagbar kant. Låt vila i kylen 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.
    4. Rosta nötterna på en plåt i övre delen av ugnen ca 10 minuter. Smält smöret. Vispa ihop ägg, socker, sirap, salt, vaniljpulver och kakao. Rör i det smälta smöret.
    5. Lägg nötterna i pajskalet och häll över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
    6. Vispa grädden och servera den till pajen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben