valnöts paj

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

enkel. god

Ingredienser

  • pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gr smör
  • 2 tsk vanilinsocker
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 krm salt
  • 50 gr smör
  • 4 ägg
  • 3 dl valnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Häll vetemjölet i en matberedare
    2. Skärsmöret i centimeter stora tärningar och lägg det ovanpå. Kör allt till en grynig massa cirka 30 sek. Tillsätt vaniljsocker och vatten och kör allt lite till.
    3. Arbeta samman pajdegen mjölat bakbord, forma till en kaka. Låt degen vila kallt minst 30min.
    4. Kavla ut degen och lägg den i en pajform med ca 25cm diameter. Jämna till kanten.
    5. Blanda sirap,socker,salt och smör i en kastrulloch låt de koka upp under omrörning.
    6. Vispa upp äggen i en skål. Häll den heta sirapsblandningen medan du vispar kraftigt hela tiden.
    7. Tillsätt valnötterna och rör om väl.
    8. Häll fylningen i pajformerna.
    9. Grädda i 175C ungsvärme ca 40min.Pajjen ska då ha fin guldbrun färg och ha stelnat även i mitten. Servera med grädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben