Valnötsbollar med rostade päron och spenatpesto

Serverar: 4 portioner

Har du inte testat att rosta palsternackor, potatis och päron tillsammans så är det ett måste. Tillsammans med krispiga valnötsbollar och en pigg spenatpesto blir detta en rätt som du sent kommer att glömma!

Ingredienser

  • Valnötsbollar
  • 1 gul lök
  • 1½ dl valnötter
  • 1 msk finhackad persilja, fryst går bra
  • 1 burk svarta bönor, á 400 g (ca 3 dl kokta)
  • 1 msk ljus sojasås
  • ½ dl majsstärkelse
  • 2 tsk torkad salvia
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rostade päron och palsternackor
  • 4 palsternackor
  • 8 potatisar
  • 2 päron
  • Spenatpesto
  • 2 påsar babyspenat, 140 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1½ dl olivolja
  • ½ msk citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Valnötsbollar: Hacka den gula löken fint. Släng ner den, valnötterna och persiljan i en matberedare. Mixa till en fin puré. Häll av spadet från bönorna och skölj i kallt vatten. Låt rinna av och häll sedan ner i matberedaren. Mixa även ner ljus sojasås, majsstärkelse, torkad salvia, salt och svartpeppar. Låt smeten vila i 10 minuter. Rulla bollar av smeten och stek dem gyllenbruna i lite olja.
    2. Rostade päron och palsternackor: Sätt ugnen på 200 grader. Skala palsternackorna och potatisarna och skär i klyftor. Kärna ur päronet och skär även det i klyftor. Rosta allt i ugnen i 20-30 minuter eller tills allt har fått fint med färg.
    3. Spenatpesto: Släng ner babyspenat, pressade vitlöksklyftor, olivolja, citronsaft, salt och svartpeppar i en mixer. Mixa till en slät pesto. Du kan även göra detta med hjälp av en stavmixer.
    4. Servera de krispiga valnötsbollarna tillsammans med rostade päron, palsternackor och spenatpesto.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben