Valnötsbollar med rostade päron och spenatpesto

Serverar: 4 portioner

En smakexplosion i munnen. Behöver nog inte säga något mer om denna ljuvliga rätt! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Valnötsbollar
  • 1 burk svarta bönor, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1½ dl valnötter, finhackade
  • 1 msk ljus sojasås
  • ½ dl majsstärkelse
  • 2 tsk torkad salvia
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rostade päron och palsternackor
  • 4 palsternackor
  • 8 potatisar
  • 2 päron
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Spenatpesto
  • 2 påsar babyspenat, á 70 g
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1½ dl olivolja
  • ½ msk citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Valnötsbollar: Häll av spadet från bönorna och skölj dem. Mixa sönder med hjälp av en stavmixer. Skrapa ner i en skål och blanda ner övriga ingredienser. Forma till bollar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
    2. Rostade päron och palsternackor: Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Skala palsternackor och potatis och skär i klyftor. Kärna ur päronen och skär även dem i klyftor. Blanda med olja, salt och peppar på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen i 20-30 minuter eller tills allt har fått fint med färg.
    4. Spenatpesto: Mixa ihop samtliga ingredienser med hjälp av en stavmixer.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben