Valnötsbröd med rågsurdeg

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Det här goda valnötsbrödet är gjort på rågsurdeg!

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 3 dl rumstempererat vatten
  • 150 g rågsurdeg
  • 550 g vetemjöl
  • 12 g salt
  • ½ dl honung
  • 250 g hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan i de andra ingredienserna. Knåda till en blank deg och jäs i 45 minuter.
    2. Forma degen till två bröd. Jäs på smord plåt till dubbel storlek. Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Sätt in bröden i ugnen. Spraya ugnsbotten med vatten. Sänk sedan temperaturen till 210 grader. Grädda i ca 20 minuter. Låt bröden svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben