Valnötsbröd med rågsurdeg
Serverar:
2 portioner
Tid:
1 timme
Det här goda valnötsbrödet är gjort på rågsurdeg!
Ingredienser
10 g jäst
3 dl rumstempererat vatten
150 g rågsurdeg
550 g vetemjöl
12 g salt
½ dl honung
250 g hackade valnötter
Instruktioner
Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan i de andra ingredienserna. Knåda till en blank deg och jäs i 45 minuter.
Forma degen till två bröd. Jäs på smord plåt till dubbel storlek. Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt in bröden i ugnen. Spraya ugnsbotten med vatten. Sänk sedan temperaturen till 210 grader. Grädda i ca 20 minuter. Låt bröden svalna på galler.
Liknande recept
Franskt valnötsbröd
Valnötsbröd
4.7
1
2
Valnötsbröd
4.7
3
1
Valnötsbröd med surdeg
Valnötsbröd med fördeg
3
1
Valnötsbröd med aprikoser
3.3
1
Valnötsbröd
4.7
2
6
Valnötsbröd
Nyttiga valnötsbröd
4.1
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!