Valnötskaka - diabetiker

Serverar: 8-10 portioner

Ska prova denna till studenten.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl Canderel
  • 200 g rivna morötter
  • Skalet från 1 apelsin
  • 200 g malda valnötter
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Apelsinglasyr
  • 3 dl Canderel
  • Ca 5 msk pressad apelsin
  • Strimlat skal av 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Smörj och bröa en forca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
    3. Vispa ägg och Canderel tills det blir riktigt pösigt. Rör sedan ner morötter och apelsinskal. Blanda valnötter, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen ca 45 min.
    4. Täck formen med folie de sista 10 min om ytan verkar mörk. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben