Valnötsrisotto med gorgonzolaost

Förslag: Hyvla tunt lite parmesanost ovanpå innan servering.

Ingredienser

  • 4 msk olivolja
  • 3 dl valnötter
  • 2 gula lökar
  • 200 g arborioris
  • 7 dl vatten
  • 2 krm salt
  • Mald svartpeppar efter smak
  • 40 g riven parmesanost
  • 60 g gorgonzolaost
  • Instruktioner

    Rosta valnötterna i lite av oljan i stekpanna (passa noga så de inte bränns). Hacka lök och fräs den blank utan att ta färg i resten av oljan i en kastrull. Salta och peppra. Låt riset fräsa med några minuter under omrörning. Häll i vattnet, småkoka tills riskornen är lagom kokta och det blivit en krämig konsistens. Rör ner valnötter (men spara en del), parmesan och gorgonzola skuren i tärningar. Lägg upp risotton, strö över de sparade nötterna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben