Valnötstårta med kaffekräm
Passa på att baka en tårta i konditorklass. Den är nämligen enkel att göra, trots det eleganta utseendet. Dessutom alldeles förödande god.
Ingredienser
Bottnar
100 g valnötter
3 äggvitor
1½ dl strösocker
Fyllning
100 g smör eller margarin
2 dl florsocker
1 äggula
1-2 msk kallt kaffe
1 tsk kakao
Garnering
Ca 10 valnötskärnor
Tillbehör
Bakplåtspapper
Instruktioner
- Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 200 grader. Mal valnötterna i en mandelkvarn, eller finfördela dem i matberedare. Se upp så att nötterna inte mals för mycket om du använder matberedaren.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner socker och nötter i äggviteskummet.
- Rita med penna två rundlar, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten i rundlarna.
- Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 12 minuter. Lossa bottnarna försiktigt när de svalnat något. Låt dem kallna.
- Gör fyllningen. Rör matfett och florsocker smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggula, kaffe och kakao. Rör om väl.
- Lägg ihop bottnarna med fyllningen mellan och ovanpå. Garnera med de hela valnötskärnorna. Servera tårtan riktigt kall.
Liknande recept
Kommentarer (0)