Valnötstårta med kaffekräm

Serverar: 10 portioner

Passa på att baka en tårta i konditorklass. Den är nämligen enkel att göra, trots det eleganta utseendet. Dessutom alldeles förödande god.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 100 g valnötter
  • 3 äggvitor
  • 1½ dl strösocker
  • Fyllning
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1-2 msk kallt kaffe
  • 1 tsk kakao
  • Garnering
  • Ca 10 valnötskärnor
  • Tillbehör
  • Bakplåtspapper
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 200 grader. Mal valnötterna i en mandelkvarn, eller finfördela dem i matberedare. Se upp så att nötterna inte mals för mycket om du använder matberedaren.
    2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner socker och nötter i äggviteskummet.
    3. Rita med penna två rundlar, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten i rundlarna.
    4. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 12 minuter. Lossa bottnarna försiktigt när de svalnat något. Låt dem kallna.
    5. Gör fyllningen. Rör matfett och florsocker smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggula, kaffe och kakao. Rör om väl.
    6. Lägg ihop bottnarna med fyllningen mellan och ovanpå. Garnera med de hela valnötskärnorna. Servera tårtan riktigt kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben