Valnötstårta

Serverar: 16 portioner

Tid: 50 minuter

Smarrigt. En tårta för den verklige valnötsälskaren. Valnötter förekommer både i botten, fyllning och garnering. Goda nötter är givetvis en förutsättning.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 1½ dl socker
  • 50 g valnötskärnor
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 25 g valnötskärnor
  • Ca 30 g blockchoklad
  • Garnering
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 25 g valnötskärnor
  • Blockchoklad
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Bottnen: Värm ugnen. Smörj och bröa formen. Hacka nötter och blockchoklad till botten och fyllning.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda nötterna med mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Tag kakan ur formen och låt den kallna.
    3. Lägg ihop och garnera tårtan. Dela kakan i 2 bottnar. Vispa grädden till fyllningen. Blanda den med nötter och blockchoklad. Lägg ihop bottnarna med fyllningen emellan.
    4. Vispa grädden till garneringen. Bred grädden över tårtan. Garnera med nötkärnor och flisad blockchoklad. Sikta ev över lite kakao.
    5. Ugnstemperatur 175º

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben