Smarrigt.
En tårta för den verklige valnötsälskaren. Valnötter förekommer både i botten, fyllning och garnering. Goda nötter är givetvis en förutsättning.
Ingredienser
Botten
4 ägg
1½ dl socker
50 g valnötskärnor
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
2-3 dl vispgrädde
25 g valnötskärnor
Ca 30 g blockchoklad
Garnering
2-3 dl vispgrädde
25 g valnötskärnor
Blockchoklad
Kakao
Instruktioner
- Bottnen: Värm ugnen. Smörj och bröa formen. Hacka nötter och blockchoklad till botten och fyllning.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda nötterna med mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Tag kakan ur formen och låt den kallna.
- Lägg ihop och garnera tårtan. Dela kakan i 2 bottnar. Vispa grädden till fyllningen. Blanda den med nötter och blockchoklad. Lägg ihop bottnarna med fyllningen emellan.
- Vispa grädden till garneringen. Bred grädden över tårtan. Garnera med nötkärnor och flisad blockchoklad. Sikta ev över lite kakao.
- Ugnstemperatur 175º
Liknande recept
Kommentarer (0)