Äpple och valnötstårta med vaniljgrädde

En lättbakad tårta med äpple och valnötter.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 påse Dr. Oetker Äkta Vaniljarom
  • 1/2 tsk salt
  • 5 dl hackat vinteräpple
  • 2 1/2 dl Dr. Oetker Hackade Valnötter
  • Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk Dr. Oetker Äkta Vaniljsocker
  • Dr. Oetker Golden Socker Perlini
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl med bakpulver, kanel och salt.
    2. Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sist ner vaniljarom, äpple och nötter.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten och grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Låt kallna.
    4. Vispa grädde och vanilj och bred över kakan. Dekorera med Golden Socker Perlini och äpple.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben