Vanilj- och blåbärsbullar

Serverar: 20 portioner

Detta är ett nyttigare recpet

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 ½ dl minimjölk
  • 100 g kesella vanilj 7,5%
  • ½ dl flytande honung
  • 1 dl ljus sirap
  • 7-10 dl vetemjöl
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ dl linfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk psylliymfrön
  • Fyllning
  • 100 g kesella vanilj 7.5%
  • 1/2-1 dl tinade eller färska blåbär som rörs ihop med kesellan
  • Kanel
  • Vaniljsocker
  • ½ dl hackad sötmandel
  • 1 uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 garder.
    2. Smula jästen i en bunke och värm mjölken i en kastrull på låg värme till cirka 37 grader.
    3. Blanda mjölken med vaniljkesellan. Häll blandningen över jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt honung, sirap, kardemumma, salt och rör sedan om. Häll linfrön, psylliumfrön och mjölet, lite i taget.
    4. Arbeta degen tills den känns mjuk. Jäs degen under en bakduk i cirka 30 minuter. Ta upp degen och knåda den smidig igen innan du kavlar ut den på mjölat bakbord.
    5. Bred på kesellavanilj blandad med blåbär och pudra över kanel och vaniljsocker. Rulla ihop till en rulle och skiva rullen i cirka 20 skivor. Lägg dem i bullformar och låt den jäsa under en bakduk i 30 minuter.
    6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över hackad sötmandel. Grädda i mitten av ugnen i cirka 6 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben