Vanilj och Choklad Biscotti

Serverar: 50 portioner

Dessa biscotti blev en aning hårda och skorpliknande. Men goda ändå. Doppa gärna i kaffe för extra smak.

Ingredienser

  • 4 stora ägg
  • 4-6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 4-5 dl socker
  • 2-3 dl hackad mandel
  • 1,5 msk vanilinsocker
  • 2-3 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg, socker, hackad mandel, bakpulver i två bunkar. (Lika delat) Rör ner kakaon i ena bunken och vanilin i andra bunken. Blanda ner mjölet delat i de båda degarna. Knäda för hand på slutet. Degen ska fortfarande vara lite kladdig.
    2. Dela klumparna på 2. rulla ut till korvar och linda ihop en vanilj och en choklad rulle. Lägg de två färdiga rullarna på en plåt och grädda i ugnen ca 20-25 minuter i 175 grader. Ta ut plåten och låt svalna något. sänk värmen till 150 grader. Dela korvarna i biscotti bitar. Lägg med snittyta uppåt på plåten. Eftertorka i ugn ca 20-30 min. Ha gärna ungsluckan öppen lite på glänt. Vänd kakorna efter halva tiden. De ska vara torkade när de är klara.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben