Vanilj- och limeparfait med rabarberkompott

Serverar: 4 portioner

Fräsch och utsökt efterrätt som står färdig i frysen. Bara att ta fram glasen en stund före serveringstillfället och toppa med den goda kompotten. Om kompotten blir för lös kan du sola bort lite av vätskan.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • ½ dl socker
  • 11 vaniljstång
  • 1 limefrukt, rivet skal
  • 2 dl vispgrädde
  • Kompott
  • 300 g rabarber
  • 300 g jordgubbar
  • 3 dl konc flädersaft
  • Ca 1 tsk stött kardemumma
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Vispa gulor och socker riktigt pösigt. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vänd ner vaniljfrön och limeskal i äggblandningen. Vispa grädden och vänd ner den i äggblandningen med luftiga, stora tag. Fördela blandningen i 4 glas eller skålar. Låt vila i frysen i minst 4 timmar.
    2. Kompotten: Skala och skiva rabarbern fint. Ansa och skiva jordgubbarna. Lägg rabarber och jordgubbar i en liten kastrull. Häll över saften och tillsätt stött kardemumma. Koka upp och låt sedan puttra på svag värme ca 10 minuter. Låt kompotten svalna.
    3. Ta fram parfaiten en stund före servering och toppa med kompotten. Garnera med jordgubbar och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben