Kavla varje smördegsplatta till 10 x 30 cm. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Snitta vaniljstången på längden och koka upp den med mjölken i en kastrull.
Tillsätt äggula och socker under vispning.
Sjud krämen tjock på svag värme under vispning. Ta upp vaniljstången. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i krämen.
Vispa krämen sval. Vispa grädde och äggvita var för sig.
Rör ner det i äggulesmeten.
Bred hallonsylt på en av bottnarna och lägg ner den i en avlång 1-litersform. Fodra längs kanterna med 7 cm breda remsor overheadfilm.
Häll i vaniljmousse och lägg på den andra bottnen. Täck över med plastfolie och ställ in i frysen minst 4 timmar.
Bred hallonsylt på smördegen. Blanda florsocker med lite vatten till glasyr. Ringla över kakan. Skär i 3-4 cm breda bitar medan kakan fortfarande är fryst. Låt dem stå framme ca 20 minuter före servering.
Håller med. Det låter jättegott. Hoppas det inte gör något att jag laddade upp en bild till dej. Återkommer med kommentar när jag testat göra den.
Ha en bra dag.
Evia
Håller med. Det låter jättegott. Hoppas det inte gör något att jag laddade upp en bild till dej. Återkommer med kommentar när jag testat göra den. Ha en bra dag. Evia