Vaniljcaramel med hallon

Funkar även bra med andra bär.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1½ tsk majsmjöl
  • 1 dl farinsocker
  • Strösocker till caramelen
  • Hallon till garnering
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången, skrapa ur och spara fröna.Sjud upp grädden i en kastrull (ej koka) Lägg i vaniljstång och frö, låt stå ett par minuter. Vispa samman äggulor, majsmjöl och farinsocker. Häll försiktigt ner äggsmeten i vaniljgrädden.
    2. Sjud under omrörning tills krämen börjar tjockna, häll krämen i portionsformar eller koppar, ställ dem svalt att stelna, minst 1 timme.
    3. Strö över sockret på den stelnade krämen. Gratinera i ugn på högsta värme tills sockret fått en knäckig yta och gyllenbrun färg

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben