Vaniljcréme fraiche med balsamico och bär

Serverar: 4 portioner

Sött och syrligt i härlig kombination är tillsammans med säsongens bär en fin avslutning på måltiden.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 6 dl crème fraiche
  • 1 msk honung
  • 2 dl röda vinbär
  • Balsamicoreduktion
  • 1 dl balsamicovinäger
  • ½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa ihop créme fraiche med vanilj och honung i en bunke och ställ den kallt i kyl.
    2. Sjud balsamicovinägern med sockret i en kastrull tills den börjar tjockna. Ta från plattan och låt svalna.
    3. Skölj och plocka bort vinbären från kvistarna. Klicka créme fraichen i skålar, ringla över balsamicoreduktionen och toppa med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben