Vaniljfyllda bullar med toscaknäcke

Serverar: 32 portioner

Läckra godbitar med vaniljfyllning och ett knäckigt toscatäcke.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2½ dl mjölk
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 3 ägg
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • Toscasmet
  • 100 g smör
  • 100 g flagad mandel
  • 2 dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till ca 37 grader och häll den över jästen och blanda. Tillsätt smör, socker ägg och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    2. Blanda ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen till en smet.
    3. Dela degen i ca 32 lika stora bitar. Forma dem till runda bullar. Gör en djup fördjupning i dem och fyll gropen med vaniljfyllning. Nyp ihop bullen ordentligt så att den ser hel ut igen.
    4. Lägg bullarna med skraven nedåt i bullformar. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull. Rör om och låt det sjuda i ca 1 minut på svag värme.
    6. Lägg en klick toscasmet på varje bulle och grädda bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben