Vaniljfyllda formar

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 5 minuter

Oförskämt goda.

Ingredienser

  • Mördeg
  • Ca 5 dl vetemjöl
  • 1½ dl socker
  • 200 g smör
  • Vaniljkräm
  • Ca 2 portionspåsar Ekströms kokmarsán
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1½ dl mjölk
  • ½ dl florsocker
  • Folieformar
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt ihop degen i matberedare eller för hand. Låt degen vila svalt och övertäckt i ca 30 minuter.
    2. Tillred vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. Ställ kastrullen i kallt vatten och rör tills krämen svalnat.
    3. Tumma ut ca ¾ av degen i folieformar. Resterande deg formas till en rulle med samma diameter som formarnas överkant. Lägg degen i frysen en stund. Då blir det lättare att skära tunna skivor till lock.
    4. Fyll formarna med vaniljkrämen, lägg på locken och tumma ihop kanterna. Nagga dem. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 175º, 15-17 minuter. Sikta florsocker över.

    Liknande recept

    5
    20 min
    45
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben