Vaniljgräddglass med jordgubbssallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den här vaniljglassen är till och med godare än mormors glass.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl grädde
  • 5 äggulor
  • 100 g socker
  • Jordgubbssallad
  • Jordgubbar
  • Florsocker
  • Physalis
  • Persikobalsamico
  • Vaniljglass
  • Citrongräs
  • Eventuellt citronsalt
  • 30 min + 12 timmar i kyl och glassmaskin
  • Instruktioner

    Snitta upp vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Blanda dem och alla ingredienser (inklusive vaniljstången) i en kastrull och värm under omrörning till cirka 70 grader. Ställ in massan i kylskåpet, helst över natten. Härigenom mognar smakerna. Dagen därpå: Ta bort vaniljstången. Kör massan i glassmaskin och frys in den. För jordgubbssalladen: Hacka valfri mängd jordgubbar grovt. Tillsätt några physalisfrukter och pudra över florsocker. Droppa persikobalsamico. Blanda allt och lägg upp i skålar. Lägg en kula glass överst. Dekorera med citrongräs och eventuellt några flagor citronsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben