Vaniljkräm med champagnegelé och hallon

Serverar: 6 portioner

Len vaniljkräm toppad med en röd champagnegelé.

Ingredienser

  • Vaniljkräm
  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 vanilljstång
  • 1 1/4 strösocker
  • 6 äggulor
  • Hallon eller andra bär
  • Champagnegelé
  • 1 1/2 gelatinblad
  • 1 dl champagne/mousserat vin eller cider
  • 1 dl konc hallonsaft
  • 1/4 dl strösocker
  • 1/4 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
    2. Koka upp grädde och mjölk tillsammans med delad och urskrapad vaniljstång.
    3. Vispa sockret och äggulorna krämigt.
    4. Häll den uppkokade gräddmjölken över äggblandningen under omrörning. Häll tillbaka i kastrullen och sjud till ca 85° under omrörning.
    5. Ta kastrullen från plattan och tillsätt gelatinbladen. Lyft upp vaniljstången. Fyll upp i valfria glas. Låt svalna i kylen och förbered champagnegelén.
    6. Champagnegelé: Lägg gelatinblad i blöt. Koka upp champagne/mousserande vin eller cider, konc hallonsaft, strösocker och vatten. Tillsätt gelatinbladen, som får smälta. Låt svalna till ca 30° så att vaniljkrämen inte smälter. Häll försiktigt gelén över den stelnade vaniljkrämen. Ställ i kylen och låt stelna minst 2 timmar.
    7. Tips! Hallonsaft kan variera i färg från klarröd till blålila och det påverkar förstås färgen på champagnegelén. Här har vi använt Önos hallonsaft. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben