Vaniljpannacotta med hallon

Serverar: 4 portioner

Lätt att göra. En perfekt efterrätt! Med en len smak av vanilj och hallon.

Ingredienser

  • 1,5 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 0,5 l vaniljyoghurt
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång,skrapa ur fröna, eller 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 3 gelantinblad (blötlagda)
  • Rårörda bär
  • 2 dl frysta hallon
  • 0,5 dl socker
  • 4-5 droppar saft från en citron (eller efter smak)
  • 12 lösa hallon till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölk och grädde. Häll i socker och vaniljstångsfrön (eller vaniljsocker). Låt svalna något. Krama vattnet ur gelantinbladen och lägg ner dem i den ljumma gräddblandningen. Rör i yoghurten. Häll upp i glas och och ställ in i kylskåp.
    2. Rårörda bär: Tina hallonen först. Blanda socker och citronsaft och rör sedan ihop detta med hallonen. För den som inte vill ha hallonkärnor kvar, pressa då bärröran igenom en sil så blir det en finare hallonsås.
    3. Denna efterrätt görs med fördel dagen innan. De rårörda bären/hallonsåsen lägger man ovanpå vaniljpannacottan en stund innan servering. Garnera gärna med några hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben