Vaniljsås

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 msk socker
  • 4 dl mjölk eller grädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk potatismjöl
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser utomvaniljsocker i en kastrull (får ej vara aluminium). Sjud på svag värme under omrörning tills såsen tjocknat. Såsen får absolut inte koka då den kan skära sig. Lyft av kastrullen och vispa då och då tills den svalnat. Smaksätt med vaniljsockret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    Baka smalt!
    Visst kan man baka smalt också! Det finns dessutom recept som blir rik...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben