Vaniljsås

Serverar: 4-6 portioner

Säga vad man vill men hemmagjort är bäst.

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Blanda äggulor, mjölk, socker och potatismjöl i en kastrull. Låt såsen sjuda på mycket svag värme under omrörning tills den tjocknat. Låt såsen kallna. Vispa ner vaniljsockret. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i vaniljsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    Baka smalt!
    Visst kan man baka smalt också! Det finns dessutom recept som blir rik...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben