Vaniljsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Hemma gjort är bäst

Ingredienser

  • 1 mjuk vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde (1+2)
  • 1 dl vatten
  • 3 äggulor
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Öppna vaniljstången på längden med en vass kniv. Skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull. Häll på 1 dl vispgrädde och vatten. Sjud 10 minuter och låt kallna. Ta upp vaniljstången.
    2. Vispa upp äggulorna med florsockret. Koka upp gräddvattnet.
    3. Sänk värmen kraftigt och häll i gulorna under kraftig vispning.
    4. Vispa såsen tills den tjocknar över svag värme.
    5. Ställ såsen i kallt vattenbad och rör i den tills den kallnat.
    6. Vispa 2 dl grädde så tjock som du vill ha såsen.
    7. Rör ned den i vaniljsåsen.
    8. Serveras kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    keskis 2 december 2008

    Tyckte denna vaniljsåsen smakade för mycket gräddeoch hade för lite vaniljsmak, men jag använde vispgrädde rakt igenom. Man skulle nog kunna använda sig av lättare grädde för att "slippa" den starka gräddsmaken.

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    Baka smalt!
    Visst kan man baka smalt också! Det finns dessutom recept som blir rik...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben