Vår kräftfyllda lax

Serverar: 4 portioner

Hittade ett recept i en tidning men när man inte har allt hemma får man höfta till lite och hitta på efter tycke och smak! Resultatet blev mycket lyckat och uppskattat!

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 1-2 tsk chipotle paste
  • 300 g kräftstjärtar, hackade
  • 1-2 dl lagrad ost (gärna västerbottens)
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär laxfilén i fyra portionsbitar. Gör en skåra mitt ner i varje laxfilébit. Salta laxfileérna. Lägg bitarna på bakplåtspapper i en lämplig form. Hacka kräftorna i mindre bitar och blanda med majonnäs, creme fraiche, chipotle, dill och ost till en röra. Fördela fyllningen - drygt 2 matskedar - i laxbitarnas skåra. Så långt kan fisken förberedas och stå i kylen tills det är matdags.
    2. Baka fisken mitt i ugnen i 225 º i 12- 15 minuter. Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben