Hittade ett recept i en tidning men när man inte har allt hemma får man höfta till lite och hitta på efter tycke och smak! Resultatet blev mycket lyckat och uppskattat!
Ingredienser
4 portionsbitar laxfilé
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1-2 tsk chipotle paste
300 g kräftstjärtar, hackade
1-2 dl lagrad ost (gärna västerbottens)
Salt
Instruktioner
Skär laxfilén i fyra portionsbitar. Gör en skåra mitt ner i varje laxfilébit. Salta laxfileérna. Lägg bitarna på bakplåtspapper i en lämplig form. Hacka kräftorna i mindre bitar och blanda med majonnäs, creme fraiche, chipotle, dill och ost till en röra. Fördela fyllningen - drygt 2 matskedar - i laxbitarnas skåra. Så långt kan fisken förberedas och stå i kylen tills det är matdags.
Baka fisken mitt i ugnen i 225 º i 12- 15 minuter. Servera med pressad potatis.