Vardagsbullar med god fyllning

Serverar: 24 portioner

Enkelt men gott.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 125 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • ca. 1,5 liter vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 75 g margarin
  • 1 dl socker
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke.
    2. Smält margarinet i en kastrull, häll på mjölken och värm fingervarmt. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, kardemumma och nästan allt mjölet. Spar lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Jäs den övertäckt i bunken 30 - 40 minuter.
    3. Börja med att hacka mandeln till fyllningen. Mät upp havregryn i en skål. Smält margarin och häll det varmt över grynen. Tillsätt socker och mandel. Låt blandningen svalna.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor avlång kaka. Strö på havregrynsblandningen. Rulla ihop, och skär varje rulle i 24 bitar. Ställ dem i pappersformar eller på smord plåt med snittytan uppåt.
    5. Jäs bullarna övertäckta ca 2 - 3 timmar. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
    6. Grädda i 225 gr ugn 8 - 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben