Vårgryta med fläskfilé och soltorkade tomater

Serverar: 4 portioner

Den franska senapen ger en stark och god smak. Soltorkade tomater, syltlök och persilja sätter också piff på grytan.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl sky
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 bitar soltorkade tomater i olja
  • ½ dl syltlök
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna skivor. Bryn det i smör i en stekpanna. Salta och peppra och lägg över det i en traktörpanna (stekpanna med lite högre kanter och lock).
    2. Skölj ur stekpannan med 2 dl vatten och häll det över köttet i traktörpannan. Låt koka upp. Tillsätt crème fraiche, grädde, soja och senap. Låt sjuda några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. För egen del behövdes verkligen inte mer salt eller peppar.
    3. Skär tomaterna i strimlor. Strö dem, syltlök och klippt persilja över grytan.
    4. Servera med hemmagjort potatismos och en sallad med tomater och gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    shoesforever 2 juni 2012

    God och snabblagad gryta som passade hela familjen!Tog bort persiljan och la till mera soltorkadetomater och syltlök..blev jättegott

    Carina 1 januari 2020

    Jättegod gryta klart en femma. Serverade den på Nyår blev väldig uppskattad. Hade i allt som stod i receptet. Serverade extra syltlök till och röd vinbärsgéle.

    Andreas 29 augusti 2020

    Så god! Lätt en utav mina favoriter!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben