Variant på Feijoada Brasiliansk nationalrätt

Serverar: 3-4 portioner

Den här finns i massa olika varianter men e jättegod, här e min variant.

Ingredienser

  • 300 gr rökt sidfläsk
  • 2 chorizio i bitar
  • 1 kg högrev
  • 0,5 kg revbenspjäll
  • 2 lökar
  • 2 vitlöks klyftor
  • 0,5 liter kokta svarta bönor
  • 4 dl kokspad av bönorna
  • 2 st köttbuljong tärningar
  • salt
  • peppar
  • vatten
  • Instruktioner

    1. Blötlägg bönorna över natten och koka dem i nytt vatten i 2,5 timmar under lock och spar 2 dl av kok vattnet. Har du inte tid att koka köp 2 burkar och spar ca 4 dl av spadet.
    2. Skär sidfläsket i mindre bitar och bryn det och lägg över i grytan och vispa ur stek skyn. Koka köttet, revbenspjället med buljongtärningarna i större grytbitar i ca 2 timme och skumma av.
    3. Ha över köttet i grytan och häll över spad så det täcker köttet. Stek löken och blanda ner i grytan. Ha i vitlöken och salta och peppra och ha i bönorna och korven och låt småkoka i ca 30 minuter, smaka av och servera med ris (gärna kokt md lite vitlök)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben