Vårlig skaldjurspasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Luftig och lätt i smaken, inte så tung och tomatig som pastarätter så ofta är.

Ingredienser

  • 400-500 g skaldjursmix
  • 4 dl kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • 2 ½ dl crème fraiche med äpple och pepparrot
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2-3 tsk krossade limeblad
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 liten grön paprika
  • 4 salladslökar
  • ½ tsk salt
  • 2-3 msk ljus maizena
  • Instruktioner

    Häll kokosmjölk, och vatten i en kastrull. Tillsätt limeblad, chili, buljongtärning och saltet. Koka upp och låt koka ca 5 minuter. Hacka under tiden salladslökar och och paprika. Tillsätt grönsakerna tillsammans med skaldjuren (tinade) och crème fraichen. Koka upp. Tillsätt maizenan under omrörning. Ta av värmen så fort det tjocknat. Vill du ha lite mera sting i det kan du tillsätta antingen mer chili eller extra pepparot. Servera på spaghetti eller tagliatelli. Ett torrt moselvin bir fint till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    spa17 21 april 2010

    låter väldans gott.

    guwi 28 maj 2011

    Väldigt god smak men lite väl lös i konsistensen. Ska det verkligen vara den mängd vätska som står?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben