Varm bönsallad

Serverar: 4 portioner

Denna rätt görs väldigt enkelt om du redan har något i ugnen. Släng bredvid en köttfärslimpa de sista 25 minutrarna. Låt gå i en form bredvid kycklingfiléer, eller bakade rotfrukter, eller en fiskgratäng. Eller ät den som den är med ett gott bröd och kallskuret typ rostbiff och kalkon. Tzatziki till förstås

Ingredienser

  • 1 burk sojabönor
  • ½ kruka basilika
  • 1 ask cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Häll av spadet från bönorna och skölj ordentligt. Hacka basilikan och lägg i en skål. Tillsätt bönor, tomater, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar och blanda om. Häll allt i en form och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    Ashiyubi 20 april 2011

    Åt salladen som den var med bulgur eftersom bönor innehåller tillräckligt med protein. Mycket gott!

    Relaterade Artiklar

    Bönsallad med fetaost
    En fin bönsalladen som serveras varm med fetaost som smälter lite g...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben