Varm couscoussallad med marinerad fetaost

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

400 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2,5 dl vatten
  • 2 dl couscousgryn
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g svarta bönor
  • 4 tomater
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 150 g marinerad fetaost
  • 200 g haricots verts
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Stek dom i 1 msk av oljan i 2-3 minuter. Koka upp vattnet, tillsätt couscous och salt. Rör om, dra från värmen och låt stå i 5 minuter.
    2. Skölj bönorna, låt dem rinna av. Skölj och skär tomaterna smått. Skölj och skrubba citronen, riv skalet och pressa juicen. Låt feta osten rinna av.
    3. Fräs haricots verts i 1 msk olja i 2-3 minuter. Blanda allt utom citronskalet, i en skål. Salta och peppra. Garnera med citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben